Fidel Castro a aparut la TV si a vorbit. Nici nu mai conteaza ce a zis. Agentia de rating chineza Dagong Global Ratincg Co. a downgradat ratingul SUA(la AA), al Marii Britanii si Frantei (la AA-) si alBelgiei, Spaniei si Italiei la A-. China si Germania au triplu A. Doi profesori de la Universitatea din Geneva Philippe Braillard si Henri Schwamm, au infiintat primul observator mondial al activitatilor bancare si financiare. Sunt utilizate 350 de surse, majoritatea europene, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Adevarata datorie a familiilor britanice, dubla fata de estimarile oficiale: 78.000 de lire.

Din presa spaniola, abia daca mai ai ce citi in afara fotbalului. Totusi, aflam ca Santander a preluat o banca in Germania cu 173 de agentii sau ca fuziunea caselor de economii ar putea fi la o adica, blocata.

Nu uitati de initiativa. La finele acestei saptamani vom duce ajutoarele.

De asemenea, daca Fiscul lor te prinde cu averi in Elvetia, ai incurcat-o….

Consiliul local din Charleroi a decis luni seara interzicerea oricaror insemne exterioare politice/religioase/filozofice in cadrul scolilor. Nu cred sa tina treaba asta, intrucat semiotica e mare si pana si insemnul unei frunze poate fi interpretat. …

Statele UE laxiste in materie de politici fiscale vor fi sanctionate, spune van Rompuy. Mai intai prin suspendarea unor plati, Germania insistand pentru suspendarea dreptului de vot. Discutia e ampla si cred ca se va lasa cu “contestatii”. Politica macro a unei tari se face tinand cont si de elementul social, pe care nu-l poti sacrifica de dragul ramanerii in UE.

Legumele si fructele care se consuma in Europa contin reziduuri de la 365 pesticide. Drept e ca niciun pesticid de asta nu a fost catalogat drept periculos. Sunt niste pesticide de bine, cum ar veni…

300 de producatori de lapte au protestat (e aiurea spus, ca doar nu vacile au iesit in strada, ci proprietarii lor) impotriva solutiilor gasite de experti pentru a iesi din criza laptelui la nivelul UE. Deh, expertul tot expert… a masurat volatilitatea pretului la lapte, probabil ca urmeaza sa interzica speculatiile swap pe casul de vaca si alte alea…

Deficitul public grec a scazut cu 40%, anunta oficialii eleni. Ceilalti membri ai UE, verifica la virgula. Daca peste o luna doua vin grecii si zic “Futu-i… creca ne-am incurcat la calcule. De fapt, a urcat cu 40%..”?

Presedintele Frantei a acordat aseara un interviu la France2 in care i-a sarit in ajutorul lui Woerth. E normal… daca o mana n-o spala pe alta, unde am ajunge?

Francezii si-au prezentat ieri harta infrastructurii nationale. Documentul are 175 de pagini in care sunt descrise cum, cu cele 170 de miliarde de euro investiti, tot ce inseamna infrastructura franceza, va fi imbunatatita. Fara comparatii cu Romania, please. Ar fi jenant…

Mel Gibson a recunoscut ca isi batea fosta sotie si ca i se adresa intr-un mod rasist. E descalificant pentru un artist de valoarea lui, dar asta cred ca va alimenta dezbateri cu privire la linia separatoare intre viata privata si opera lasata in urma.

Un bancher privat elvetian (seful Asociatiei Bancilor Private) a iesit in presa pentru a demonstra ca exista si bancheri simpatici. Hummler e un bancher atipic, e drept, dar interviul cu el merita citit.

Falimentele in orologeria elvetiana se multiplica.

Un articol despre aur care merita citit.

Britanicii se tem ca recesiunea se va agrava. Bancherii ar putea fi “loviti” de o taxa.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa