Fostul lider cubanez Fidel Castro, retras de patru ani din viata publica din cauza sanatatii precare, va aparea luni seara la postul public de radio si televiziune din Cuba, pentru a discuta despre "teoria sa potrivit careia lumea se afla in pragul unui razboi mondial", anunta in editia electronica cotidianul Granma, organ oficial al regimului comunist de la Havana, transmite Reuters.

Fidel Castro, la 83 de aniFoto: Reuters

Aceasta ar urma sa fie a doua aparitie publica a lui Castro in mai putin de o saptamana, dupa ce fostul presedinte a stat departe de lumina reflectoarelor nu mai putin de patru ani, de cand a suferit o operatie intestinala, in iulie 2006, care l-a obligat sa-i cedeze puterea fratelui sau, Raul.

Miercurea trecuta, Fidel Castro a facut o "vizita surpriza" la Centrul National pentru Investigatii Stiintifice (CNIC) din Havana, mai multe fotografii ce-l infatiseaza pe El Lider Maximo fiind date publicitatii de un blog pro-guvernamental din Cuba.

Cu toate ca a renuntat sa mai apara in public in ultimii ani, Castro (83 de ani) continua sa publice constant articole de opinie in mass media de stat cubaneza. In editorialele din ultimele saptamani, fostul lider revolutionar avertizeaza ca "un razboi nuclear va izbucni in curand", din cauza conflictului dintre Statele Unite si Iran privind activitatile nucleare iraniene.

Castro precizeaza, intr-un editorial publicat duminica seara, ca principalul scop al insemnarilor sale este de a "avertiza opinia publica internationala in legatura cu ce se intampla" in lume.