Cel putin 64 de persoane au fost ucise in urma a doua explozii produse in capitala ugandeza Kampala, transmite YahooNews. Atacurile au avut loc in timp ce oamenii urmareau finala Cupei Mondiale la fotbal. Un american a murit in urma exploziilor, in timp ce alti cativa au fost raniti.

Atacuri teroriste la KampalaFoto: Reuters

Cel mai sangeros atac s-a produs la un club de rugby, unde oamenii urmareau finala dintre Olanda si Spania pe ecrane TV uriase. Cea de-a doua explozie a avut loc la un restaurant etiopian, unde au fost raniti cel putin trei americani, membrii unui grup religios din Pennsylvania.

Un purtator de cuvant al Ambasadei SUA a declarat ca un american a fost ucis in urma deflagratiei.

Seful politiei din Kampala a afirmat ca al-Shabab, un grup terorist somalez, ar putea fi responsabil de atacuri. Grupul somalez are legaturi cu organizatia Al-Qaeda. In capitala somaleza Mogadishu, un comandant al-Shabab s-a declarat "fericit" in legatura cu atacurile, insa nu a vrut sa confirme daca grupul este responsabil.

Un reporter AP prezent la fata locului a declarat ca un cap si un picior au fost descoperite la clubul de rugby, lucru care sugereaza ca atentatul a fost opera unui atacator sinucigas.

Statele Unite au anuntat ca sunt pregatite sa ofere ajutor autoritatilor de la Kampala. Presedintele Barack Obama s-a declarat "extrem de intristat" de atacurile produse in Uganda.