Un aparat al companiei Air France, avand la bord 423 de persoane, a fost nevoit sa aterizeze de urgenta in Brazilia, dupa o amenintare cu bomba, transmite AP. Avionul, ce efectua o cursa Rio de Janeiro-Paris, a aterizat sambata noaptea pe un aeroport din nord-estul Braziliei. Zborul 443 se afla pe acelasi traseu ca si aparatul Air France, prabusit anul trecut in Oceanul Atlantic.

Toti cei 405 pasageri si 18 membri ai echipajului au fost evacuati in siguranta din aparatul Air France, a declarat un oficial brazilian.

Un reprezentant al companiei Air France in Brazilia a afirmat ca, la circa 30 de minute dupa ce aparatul decolase din Rio, o femeie a anuntat la telefon ca in avion se afla o bomba. Turnul de control a luat legatura cu comandantul aeronavei, care a decis sa aterizeze pe aeroportul din Recife.

Reprezentantul Air France a afirmat ca autoritatile nu au gasit exploziv la bordul aparatului. Infraero, autoritatea aeronautica braziliana, a spus insa ca pasagerii au fost transportati la hoteluri din zona, pana cand echipele de genisti isi vor da acordul ca zborul sa continue spre Franta. Aeroportul a fost inchis timp de 30 de minute.

Zborul 443 se afla pe aceeasi ruta ca si aparatul Air France ce s-a prabusit in iunie 2009 in Oceanul Atlantic. Toate cele 228 de persoane aflate la bordul avionului au murit. Autoritatile nu au determinat o cauza exacta a tragediei.