Generalul american George Casey, seful Statului Major al armatei, a declarat sambata ca Statele Unite ar putea fi confruntate cu "inca un deceniu sau mai mult" de conflicte in Irak si Afganistan, transmite CBS. Comentarile ofiterului american au fost facute cu doar doua luni inainte de implinirea a noua ani de cand SUA lupta in Afganistan.

Generalul Casey a spus ca armata americana a depasit "cu mult timp in urma" faza razboiului conventional purtat in Irak si Afganistan si ca in acest moment se concentreaza pe oameni. Casey s-a referit la crearea de locuri de munca, educatie si crestere economica ca esentiale pentru a obtine victoria in Irak si Afganistan.

Intrebat daca dusmanii SUA ar trebui sa fie inclusi in procesul de reconciliere pentru ca acesta sa fie considerat de succes, generalul Casey a afirmat ca un astfel de lucru reprezinta "o chestiune ce trebuie dezbatuta". El a adaugat insa ca dusmanii trebuie convinsi ca vor pierde conflictul.

Declaratiile lui Casey au fost facute in cadrul unei dezbateri organizate de Aspen Institute, moderate de David Sanger de la New York Times.