¬Guvernul britanic foloseste reteaua de socializare Facebook pentru a primi sugestii de la cetateni privind domeniile in care ar trebui operate reduceri de cheltuieli publice. Britanicii isi pot trimite propunerile prin intermediul contului guvernamental Democracy UK, deschis de Executivul de la Londra in reteaua de socializare, informeaza BBC.

Guvernul de la Londra lansase, cu putin timp in urma, si site-ul Spending Challenge Channel, unde cetatenii erau, de asemenea, invitati sa trimita propuneri de reducere a cheltuielilor bugetare. Site-ul a fost acum legat

la contul guvernamental de pe Facebook, denumit Democracy UK. Reprezentantii Executivului sustin ca, in doar doua saptamani de la lansare, site-ul a adunat, deja, in jur de 50 de mii de observatii si sigestii de reducere a cheltuielilor.

Reprezentantii Guvernului considera insa ca oamenii vor fi mai tentati sa isi trimita propunerile prin reteaua de socializare, decat pe site-ul Spending Challenge Channel.

Britanicii sunt asteptati pe Facebook pentru a trimite propuneri de reducere a cheltuielilor, pentru a vota propunerile deja trimise sau pentru a se pronunta in legatura cu serviciile publice pe care le considera neesentiale.