Agentia de stiri nord coreeana KCNA a anuntat ca americanul Aijalon Mahli Gomez, in varsta de 30 de ani, care executa o sentinta de opt ani de munca silnica dupa ce a fost condamnat in aprilie pentru intrare ilegala in tara, "a incercat sa se sinucida din cauza unei constiinte incarcate de vina, dezamagire si disperare ca guvernul Statelor Unite nu a luat nicio masura pentru eliberarea lui", informeaza Reuters.

Departamentul de stat al Statelor Unite de la Washington a declarat ca diplomatii din Suedia - care reprezinta Statele Unite in Coreea de Nord in lipsa unor autoritati diplomatice de legatura - l-au vizitat pe Gomez, insa oficialii americani au refuzat sa ofere informatii despre starea lui. Purtatorul de cuvant al Departamentului, Mark Toner, a declarat ca "am reiterat cererea catre guvernul nord coreean de a-l elibera pe Gomez pe baza considerentelor umanitariste".

Nord Coreea a respins cererile de eliberare in cazul lui Gomez si au mentionat luna trecuta ca se gandesc chiar cum sa-i inaspreasca pedeapsa sub legile razboiului deoarece fapta s-a petrecut intr-un stat care este in razboi cu Statele Unite.