Dizidentul politic cubanez Guillermo Farinas a declarat joi ca inceteaza greva foamei dupa anuntul facut miercuri de reprezentantii Bisericii Romano Catolice potrivit caruia guvernul cubanez va elibera in curand 52 de detinuti politici, anunta CNN.

Farinas a intrat in greva foamei in luna februarie cerand eliberarea a 25 de detinuti a caror sanatate era extrem de fragila si momentan se afla internat la spitalul din Santa Clara.

Potrivit lui Farinas noua masura anuntata de reprezetantii bisericii va ajuta guvernul cubanez in doua moduri: pe de o parte SUA va fi presata sa ridice embargoul si pe de alta actualii lideri vor castiga timp in functiile detinute.

Legaturile Cubei cu Statele Unite par sa aiba sanse de destindere dupa ce in aprilie 2009 Obama a anuntat ca doreste un nou inceput in relatiile cubanezo-americane si a ridicat o parte din restrictii permitand americanilor sa isi viziteze rudele in Cuba.

Biserica Romano Catolica a anuntat numele primilor 5 detinuti ce vor fi eliberati in cateva zile. Toti cei 52 de detinuti vor pleca in Spania dupa eliberare.