​Autoritatile din orasul Hangzhou, in estul Chinei, au decis inchiderea pentru o ora a aeroportului Xiaoshan, dupa ce radarele au detectat aparitia unui obiect pe cer, transmite Xinhua. Oficialii aeroportului au afirmat ca a fost vorba de un obiect zburator neidentificat (OZN), teorie sustinuta si de localnici.

OZN in China?Foto: Captura Youtube.com

Obiectul neidentificat a aparut pe radarele din aeroport miercuri, in jurul orei 21. Conducerea aeroportului a decis sa nu mai permita imbarcarea pasagerilor si sa retina la sol avioanele care urmau sa decoleze, determinand intarzieri si de peste 4 ore.

De asemenea, mai multe avioane care trebuiau sa aterizeze au fost deviate pe aeroporturile din Ningbo si Wuxi.

Martorii sustin ca obiectul aparut pe cer arata ca un punct luminos, care a disparut curand. Un angajat al aeroportului a spus, pe de alta parte, ca obiectul a fost vizibil numai pe radare si ca nimeni nu l-a vazut in realitate.

Xinhua noteaza insa ca, la cateva ore dupa ce aeroportul a fost inchis, mai multi rezidenti din Hangzhou au declarat ca au vazut pe cer un obiect stralucitor, care zbura "ciudat". Potrivit acestora, obiectul avea o coada ca o cometa si a zburat circa sase minute spre pamant, dupa care si-a schimbat directia.

Oficialii chinezi n-au oferit detalii, insa au afirmat ca in prezent desfasoara o ancheta.

Meteorologii din Hangzhou au sustinut ca ceea ce au vazut oamenii ar fi fost lumina soarelui reflectata de avioane care zburau deasupra orasului.