Organizatia People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), care apara drepturile animalelor, a inclus NASA, compania BP, revista Vogue si circul Ringling Brothers pe o "lista neagra" a tintelor sale, scrie USNews. Este pentru prima data de la infiintarea PETA in 1980 cand organizatia realizeaza o asa-numita "Most Wanted List" in care identifica institutii si persoane ce sunt sau urmeaza sa fie tinte ale campaniilor sale.

Iata "lista neagra" alcatuita de PETA:

1. SeaWorld - PETA si-a intensificat campania impotriva SeaWorld dupa ce o balenaa ucis o instructoare la parcul de distractii din Orlando. Organizatia cere stoparea captivitatii si exploatarii vietatilor marine. PETA recomanda turistilor sa nu mai viziteze delfinariul SeaWorld.

2. NASA - pentru finantarea unui experiment la Brookhaven National Laboratory unde se testeaza efectul radiatiilor cosmice folosind maimute. PETA a precizat ca un inginer ce lucra la NASA a demisionat in semn de protest fata de experimente.

3. Ringling Brothers Circus - PETA a filmat mai multi instructori folosind bete cu carlige ascutite in timpul antrenamentului facut cu elefantii.

4. Gail Shea, ministrul canadian al Pescuitului si Oceanelor - PETA e nemultumita ca vanatoarea de balena continua in Canada. Actrita Pamela Anderson este cea care conduce campania impotriva vanatorii de balene.

5. BP - Compania britanica ar putea fi acuzata, la cererea PETA, si de "cruzime impotriva animalelor" pentru scurgerea de petrol din Golful Mexic.

6. Anna Wintour si Vogue Magazine - PETA afirma ca revista face apologia blanurilor si accepta sa gazduiasca anual editoriale si reclame pentru blanuri.