Doi oficiali din Ministerul Educatiei de la Sofia vor fi concediati in urma unui scandal privind examenul de bacalaureat, a anuntat ministerul, citat de Novinite. Asen Petrov si Krasimir Lefterov au fost vizati de o ancheta a politiei si a Ministerului Educatiei, dupa ce intrebarile si raspunsurile la bacalaureat au fost vandute pe Internet cu o zi inainte de examen.

Ministrul Sergei Ignatov a anuntat luni ca Petrov si Lefterov sunt cei doi oficiali care au vandut informatii despre examenul de bacalaureat, care a avut loc in mai.

Asen Petrov a fost responsabil cu transformarea chestionarului in sistem Braille pentru elevii de la o scoala speciala din Sofia. Lefterov este contabilul-sef al Ministerului Educatiei.

Politia bulgara si Ministerul Educatiei au declansat o ancheta dupa ce parintii si elevii au declarat ca intrebarile si raspunsurile la bacalaureat au fost vandute pe Internet, cu o zi inainte de examen, pentru 600 de leva (circa 300 de euro).

Ministrul Ignatov a anuntat ca a primit un raport oficial din partea Departamentului bulgar pentru Combaterea Crimei Organizate (GDBOP) si ca a semnat deja ordinul de concediere a lui Petrov, urmand ca o masura similara sa fie aplicata si in cazul lui Lefterov.

Ministrul a declarat ca Lefterov a refuzat sa fie supus testului cu detectorul de minciuni in timp ce, in cazul lui Petrov, rezultatele au demonstrat ca el a mintit atunci cand a spus ca nu a vandut chestionarele pe Internet.