​Mai multi politicieni britanici dorm, in timpul saptamanii in birourile lor de la Palatul Westminster, dupa ce le-a fost interzisa utilizarea banilor veniti de la contribuabili pentru cazarea la hotel, inchirierea unui apartament sau ipoteca unei a doua locuinte, potrivit declaratiilor unui deputat conservator, informeaza Daily Express. Parlamentarii folosesc paturi pliante si canapelele din birourile lor pentru a dormi si baile cladirii pentru a face dus, insa se plang ca sunt treziti in fiecare noapte de sunetele Big Ben-ului.

Palatul WestminsterFoto: Ager Press

"Din pacate, noii parlamentari trebuie sa plateasca pacatele generatiilor trecute. Fortati de aceste noi reguli, numerosi parlamentari dorm in birourile lor. Am trecut de la un sistem foarte lejer la un regim extrem de birocratic si strict", a declarat Mark Field, parlamentar al Partidului Conservator pentru Londra si Westminster.

Politicienii care au adoptat aceasta metoda vor sa ramana anonimi, deoarece se tem sa nu fie evacuati din motive de siguranta si sanatate. "Nu ma plang. Incerc sa ma obisnuiesc cu situatia. Incerc sa fac ce e mai bine", a declarat ieri un membru al partidului conservator, care a cerut sa fie anonim. Unul dintre politicieni a declarat ca recurge la aceasta metoda deoarece ii este apoape imposibil sa ajunga la Palat la ora 08.00 dimineata si ca nu doreste sa abuzeze de ospitalitatea prietenilor pentru cazarea peste noapte.

Potrivit noilor norme, introduse de Autoritatea Independenta a Standardelor, parlamentarii a caror circumscriptie se afla la o ora distanta de Westminster nu pot pretinde indemnizatie pentru o a doua locuinta.