Purtatorul de cuvant al primarului de la Moscova a negat vineri informatia privind numirea lui Oleg Voronin, fiul ex-presedintelui moldovean Vladimir Voronin, in functia de consilier al primarului Iurii Lujkov, anunta Unimedia.md. Informatia fusese lansata joi de agentiile de presa din Rusia si confirmata ulterior de catre reprezentantul lui Oleg Voronin la CEDO, Vitalie Parlog.

"Niste prostii. Aceste zvonuri au coincis intr-un mod usor de inteles cu apelul de ieri al liderului de la Moscova privind boicotarea productiei moldovenesti pe piata rusa, pana cand autoritatile Moldovei nu vor inceta tentativele de a rescrie istoria", a declarat Serghei Toi, purtatorul de cuvant al primarului Moscovei, potrivit interfax.ru, citat de gazeta.ru.

"Sunt uimitoare si de dispretuit obiectivele urmarite de autorii acestui zvon si de liderii lor politici, care incearca sa arate lumii ca in partidul "Rusia Unita" cuvintele cu faptele nu coincid (...) Reputatia partidului "Rusia Unita" nu va fi destabilizata de astfel de provocari ieftine", a mai declarat Serghei Toi.

Presa rusa scria in urma cu o zi ca omul de afaceri Oleg Voronin va deveni consilierul primarului Moscovei, Iurii Lujkov, urmand sa-l sfatuiasca pe primarul moscovit in probleme legate de optimizarea activitatii economice si atragerea investitiilor. "Din discutia pe care am avut-o astazi cu Oleg Voronin, am inteles ca este adevarata aceasta informatie", a spus joi reprezentantul lui Oleg Voronin la CEDO, Vitalie Parlog.