Anna Chapman, care a devenit celebra in presa internationala in aceasta saptamana dupa ce a fost arestata in scandalul retelei de spionaj in favoarea Rusiei, este fiica unui fost agent KGB si a fost sotia britanicului Alex Chapman intre 2002-2006, sustine acesta intr-un interviu pentru Daily Telegraph. Autoritatile britanice investigheaza acum daca fostul agent si-a recrutat fiica pentru serviciile secrete ruse in timp ce aceasta a locuit la Londra.

Alex Chapman a declarat ca tatal sotiei sale este un ofiter important in fortele securitatii din Rusia.

Anna Kushchenka, acum in varsta de 28 de ani, s-a casatorit cu Alex Chapman in 2002 dupa ce s-au cunoscut intr-un club de noapte din Londra. Cei doi au divortat in 2006 dar au pastrat legatura.

"Anna mi-a spus ca tatal sau era foarte sus in randurile KGB. A spus ca a fost agent in 'vechea Rusie'. Tatal sau controla totul in viata ei, si simteam ca ea ar fi facut orice pentru el," a spus Chapman.

"Cand am vazut ca a fost arestata pentru suspiciune de spionaj nu am fost asa surprins, sa fiu sincer. Spre finalul mariajului a devenit foarte rezervata, mergea la intalniri cu prietenii ei rusi singura, si probabil ca acest lucru se intampla pentru ca era in contact cu guvernul rus," a povestit acesta.

In Londra, Anna a lucrat la un hedge fund, iar serviciile de securitate britanice investigheaza daca aceasta a administrat conturi ale unor indivizi foarte bogati si daca exista implicatii pentru Marea Britanie.

Anna s-a mutat in 2007 in SUA, unde si-a deschis o companie de vanzari imobiliare pe internet.

Sotul sau povesteste ca Annei nu i-au placut americanii niciodata, insa s-a decis brusc sa plece acolo in 2007 si sa exploateze "oportunitatile de business".

Anna Chapman a fost arestata alaturi de alti 9 presupusi spioni. Niciunul dintre acestia nu a fost acuzat oficial. In urma audierilor, i s-a refuzat eliberarea pe cautiune.