Omul de afaceri Oleg Voronin, fiul ex-presedintelui moldovean Vladimir Voronin, va deveni consilierul primarului Moscovei, Iurii Lujkov. Aceasta informatie a fost lansata de agentiile de presa din Rusia si confirmata, pentru Jurnal.md, de catre reprezentantul lui Oleg Voronin la CEDO, Vitalie Parlog.

"Din discutia pe care am avut-o astazi cu Oleg Voronin, am inteles ca este adevarata aceasta informatie", a spus Parlog. Reprezentantul lui Voronin Jr. sustine insa ca nu cunoaste alte detalii.

"Primaria Moscovei il va angaja pe fiul ex-presedintelui Republicii Moldova si unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din RM", scrie utro.ru. Potrivit presei din Rusia, Oleg Voronin il va sfatui pe primarul moscovit in probleme legate de optimizarea activitatii economice si atragerea investitiilor.

Prim-vicepresedintele comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI si relatiile cu concetatenii, Constantin Zatulin, priveste sceptic insa la numirea lui Oleg Voronin in aceasta functie. "Primarul Moscovei are motivele sale sa ia o asemenea decizie. Poate ca acest fapt coincide cu anumite interese ale lui Oleg Voronin la Moscova. Poate ca acest lucru se datoreaza dorintei Moscovei de a revitaliza activitatea in Moldova", presupune Zatulin.

Potrivit lui Zatulin, aceasta decizie demonstreaza sprijinul de care se bucura Vladimir Voronin din partea Moscovei pentru alegerile prezidentiale care ar putea avea loc in noiembrie. "Asta pentru ca situatia dintre presedintele interimar al RM, Mihai Ghimpu, si Rusia sunt mai rele decat oricand alta data. Nu exclud ca in acest fel nu doar primarul Lujkov, dar si autoritatile federale isi manifesta simpatiile pe fondul situatiei politice din Republica Moldova", a mai spus Zatulin, citat de utro.ru.