Politia statului Oregon a anuntat miercuri seara ca a redeschis ancheta legata de acuzatiile de agresiune sexuala formulate la adresa fostului vicepresedinte american Al Gore, anunta AFP.

Cercetarile fusesera abandonate dupa ce presupusa victima - o maseuza - a refuzat sa fie interogata de politie, dar un comunicat succint al politiei din Portland anunta acum ca anchetatorii doresc sa reexamineze acuzatiile la adresa laureatului premiului Nobel.

Saptamana trecuta, Michael Schrunk, procuror al comitatului Multnomah din Oregon, confirmase intr-un comunicat ca Al Gore a fost acuzat de "relatii sexuale impotriva vointei", la sfarsitul lui 2006 si inceputul lui 2007.

"Ni s-a spus ca femeia (care a formulat acuzatiile) nu doreste sa fie interogata de politia din Portland si nu doreste ca ancheta sa continue", a precizat Schrunk.

Declaratiile au survenit dupa ce tabloidul National Enquirer a scris ca o maseuza dintr-un hotel din Portland l-a acuzat pe Al Gore, in 2006, de avansuri de natura sexuala.

Al Gore, in varsta de 62 de ani, laureat al premiului Nobel pentru pace in 2007, a confirmat, la inceputul lunii iunie, spre surpriza generala, ca se desparte de sotia sa Tipper, dupa 40 de ani de casnicie.