Statele Unite nu intentioneaza sa expulzeze diplomati rusi, ca urmare a celui mai mare scandal de spionaj al deceniului, izbucnit la inceputul saptamanii. Justitia americana a anuntat, luni, ca a destructurat o retea de spionaj in favoarea Rusiei si a arestat 10 persoane instruite de Serviciul de informatii externe al Moscovei pentru a se infiltra in cercurile politice americane, cu scopul de a furniza informatii secrete.

Philip Crowley, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, a anuntat miercuri ca Washingtonul nu are in vedere expulzarea unor diplomati rusi, iar Administratia Obama doreste mai degraba sa "depaseasca" acest incident, potrivit AFP.

Destructurarea retelei de spionaj demne de epoca Razboiului Rece si anuntata la inceputul acestei saptamani este rezultatul a zece ani de anchete conduse de FBI, au anuntat autoritatile americane.

Si Ministerul rus al Afacerilor Externe a reactionat marti dimineata, anuntand ca a demarat o ancheta in acest sens: "Exista multe contradictii, analizam faptele concrete, am declansat o ancheta", a precizat, pentru AFP, un purtator de cuvant al diplomatiei ruse, Igor Liakin-Frolov.

Ministerul rus de Externe a declarat pentru Interfax ca "informatiile sunt contradictorii" si ca, in aceste conditii, diplomatia rusa "refuza sa faca orice comentariu".