Rusia asteapta explicatii dupa anuntul Statelor Unite privind arestarea a 11 presupusi spioni ai Moscovei, a declarat marti seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Nu ni s-a explicat despre ce este vorba. Sper ca ni se va explica", a spus Lavrov, care efectueaza o vizita la Ierusalim.

Ministrul rus de Externe a ironizat momentul ales pentru arestarea presupusilor spioni, la doar cateva zile dupa vizita efectuata in Statele Unite de presedintele Dmitri Medvedev si declaratiile optimiste ale celor doi lideri privind relansarea relatiilor ruso-americane.

"Momentul a fost ales cu o eleganta deosebita", a comentat seful diplomatiei ruse.

Cel de-al 11-lea suspect a fost arestat marti in Cipru si eliberat pe cautiune

Robert Christopher Metsos, in varsta de 55 de ani, a fost retinut pe aeroportul din Larnaca in momentul in care se pregatea sa paraseasca insula cu destinatia Budapesta.

Magistratii l-au eliberat pe Metsos pentru o cautiune de 20.000 de euro, iar barbatul va trebui sa se prezinte in fata judecatorilor peste 30 de zile, cand vor incepe audierile in vederea extradarii.

"Potrivit unei note a Interpol pe care am primit-o, este cautat pentru spalare de bani si spionaj", a explicat purtatorul de cuvant al politiei, Michalis Katsounotos, pentru Reuters.

Autoritatile americane au anuntat luni ca au arestat zece persoane suspectate ca fac parte dintr-o retea de spionaj care furniza informatii confidentiale Serviciului de informatii externe al Rusiei.