Turbulentele de pe strazile din Toronto au continuat si in a doua zi a Summitului G20 iar numarul protestatarilor arestati a urcat la 500 de persoane. Manifestantii au incendiat patru masini de politie si au spart usile si ferestrele mai multor cladiri din oras, au declarat autoritatile locale. Sute de militanti radicali au marsaluit pe strazile orasului si au strigat sloganuri prin care denuntau costul acestui summit, fapt ce a provocat ciocniri violente cu fortele de ordine, informeaza Yahoo News.

Proteste la Summitul G20Foto: Agerpres

UPDATE: Numarul protestatarilor arestati a crescut la 600, informeaza Reuters.

Protestatarii s-au adunat duminica dimineata in apropierea centrului de detentie, infiintat special pentru acest eveniment si situat la aproximativ patru km de locul in care liderii se intalnesc. Politia a reusit sa patrunda in multime si a oprit inaintarea acestora, adoptand o strategie mai agresiva decat in ziua precedenta, cand arestasera 75 de persoane.

"Noi nu am vazut niciodata un asemenea nivel de violenta pe strazile noastre", a declarat seful politiei, Bill Blair la o conferinta de presa dupa cateva ore de la proteste. Acesta din urma a negat informatia aparuta pe Twiter, privind utilizarea de catre politie a gloantelor de cauciuc.

Aproximativ 30.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au marsaluit impotriva Summitului G20. Mitingul a fost pasnic in mare masura, cu exceptia acestor manifestari violente, a adaugat Blair.