Purtatorul de cuvant al guvernului grec, Gheorghios Petalotis, dezminte stirea publicata de ziarul britanic The Guardian, potrivit careia Grecia preconizeaza sa vanda unele din Insulele sale Ciclade, informeaza sambata agentia RIA Novosti.

"Este o parere trasa de par aceea ca Grecia se gandeste sa-si vanda din insule, impinsa la acest gest de incapacitatea sa de a dezvolta aici infrastructuri sau de a mentine ordinea publica. Aceasta opinie este nu doar contrara realitatii, ci pur si simplu insultatoare", a declarat Petalotis, intr-o scrisoare adresata redactiei ziarului The Guardian si difuzata vineri la Atena.

Totusi, a subliniat el, "vinderea sau cumpararea de insule apartinand unor persoane particulare, precum mica insula Nausica, este o practica curenta", dar autoritatile elene nu au nicio legatura cu aceste tranzactii.

Petalotis a dezmintit si afirmatia cotidianului britanic, potrivit careia guvernul grec este gata sa vanda investitorilor rusi sau chinezi terenuri pe care le detine in Rhodos.

Grecia detine mii de insule imprastiate in apele sale, dintre care doar 90 sunt locuite. Cea mai mare insula, Creta, numara peste 600.000 de locuitori.