Numarul persoanelor ramase fara adapost in urma inundatiilor din Brazilia a ajuns la 150.000, in timp ce numarul persoanelor disparute a scazut la 140. Presedintele Luiz Inacio Lula da Silva a declarat, vineri, ca nu va participa la reuniunea G20 din Canada si ca va ramane in tara pentru a raspunde urgentelor, a anuntat agentia de stiri Brasil, informeaza CNN.

Inundatii in BraziliaFoto: Reuters

Peste 19.000 de case si 79 de poduri au fost distruse in regiunea Alagoas, au anuntat autoritatile locale. In total, Ministerul de Aparare Civila a anuntat ca 59 de municipalitati au fost afectate in regiunea Pernambuco si alte 28 in Alagoas. Numarul persoanelor disparute in Alagoas, care se ridicase la aproximativ 600, joi, a scazut la aproximativ 135, in urma celor mai recente operatiuni de salvare din zona.

Guvernul federal a anuntat un ajutor de 277 milioane dolari pentru ajutarea victimelor inundatiilor. Alte 27.7 milioane dolari au ajuns deja la sinistratii din Pernambuco si Alagoas. Presedintele Lula a semnat o masura provizorie de 555 milioane dolari pentru achizitionarea de materiale de constructii si echipamente pentru zonele afectate de inundatii. Organizatia Statelor Americane si Statele Unite, care pana acum au oferit 50.000 dolari, s-au angajat, de asemenea, in operatiunile de salvare.