Grecii isi pun pana la urma in vanzare cateva insule, ca sa faca rost de bani. E vorba despre o parte din Mikonos, Nafsica si altele. Preturile variaza intre 2-15 mil euro. Spania ingheata pretul energiei electrice pentru a sprijini mediul de afaceri, scrie presa canadiana, una dintre cele mai relaxate si lipsite de panica. Ca tot veni vorba de Canada, economia lor va creste anul acesta cu 3,5%, pe baza serviciilor, transportului si comertului, scrie Dan Popa pe blogul lui.

G-20 nu va decide aplicarea vreunei taxe pe banci, anunta Jim Flaherty, ministrul canadian de Finante. In Franta, ieri ar fi manifestat circa 2 milioane de persoane impotriva reformarii sistemului de pensii, spun sindicalistii. Kerviel ar putea primi 5 ani de inchisoare si 375.000 de euro amenda. Astazi va fi pledoaria finala a avocatului apararii. Ministrul Finantelor din Elvetia vrea cota unica de TVA de 6,5% si eliminarea a 21 din cele 29 de exceptii. De ce altii pot fi destepti? Pentru prima data in ultimii 20 de ani, britanicii au economisit mai mult decat s-au imprumutat.

Hitler voia o limuzina pe credit de la Mercedes, pana ii intra in cont drepturile de autor de pe Mein Kampf, scrie presa britanica.

Desi China sta bine macro, unele provincii au probleme mai mari decat cele ale Greciei, se arata intr-un raport inaintat Guvernului chinez. Un exemplu este Guangdong, cu o populatie cat a Germaniei. Ca numar, nu ca inaltime.

Banca Angliei noteaza in Raportul sau de Stabilitate ca o taiere a dividendelor si a bonusurilor ar putea aduce 10 miliarde de lire, care le-ar permite sa injecteze prin canalul creditului circa 50 de miliarde. Dar n-o fac.

Fiscul spaniol invita cetatenii care detin conturi in Elvetia sa le declare. Cei care n-o fac si vor fi prinsi, ay ay ay…

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.