Cel putin 11 persoane au fost ucise si alte 16 au fost ranite in atacurile de joi, din Irak, au declarat oficiali ai Ministerului de Interne irakian. Atacurile vizau in special fortele armate, informeaza CNN. Trei atentate sinucigase au ucis cel putin cinci persoane si au ranit alte opt in doua atacuri separate in zona Mosul din nordul Irakului, au anuntat autoritatile locale.

Doi dintre atacatorii sinucigasi au incercat sa se infiltreze intr-o baza a armatei irakiene situata in partea de nord a zonei Mosul, insa soldatii au deschis focul asupra lor, fortandu-i sa detoneze bombele in apropierea portilor bazei miliatare. O alta explozie a ucis cel putin un civil si a ranit alte cinci, in vestul zonei Mosul. Barbati inarmati au deschis focul asupra unei sectii de politie, facilitand calea de acces unui bombardier sinucigas, care a provocat moartea a patru dintre politisti si a ranit alti trei.

Statele Unite se afla intr-un proces de reducere a numarului de trupe in Irak, de la nivelul actual de 85.000 la aproximativ 50.000 pana la sfarsitul lunii august. SUA se pregatesc pentru indeplinirea termenului limita din luna septembrie, care vizeaza incheierea tuturor misiunilor pe teritoriul irakian. Conform acordului de securitate dintre Statele Unite si Irak, toate fortele americane vor parasi tara pana la sfarsitul anului viitor.