Peste 40% dintre americani cred ca Iisus Cristos va reveni pe Pamant pana in 2050, potrivit unui sondaj de opinie citat de The Daily Telegraph. Sondajul realizat de Pew Research Center For The People si The Press/Smithsonian Magazine arata ca americanii raman foarte optimisti in ceea ce priveste viitorul lor.

Astfel, pana la jumatatea secolului, 71% dintre americani cred ca va putea fi vindecat cancerul, 66% spun ca bratele si picioarele artificiale vor functiona mai bine decat cele reale iar 81% afirma ca, pana in 2050, calculatoarele vor fi capabile sa comunice cu oamenii.

Americanii se tem insa de o criza energetica majora si de incalzirea globala, potrivit studiului citat. Peste jumatate, respectiv 58%, se tem de un nou razboi mondial in urmatorii 40 de ani iar 53% se asteapta la un atentat terorist cu arme nucleare in Statele Unite.

Sondajul indica insa o reducere sensibila a optimismului in comparatie cu 1999, cand 81% dintre americani se declarau optimisti in privinta vietii personale si a familiilor lor. Acum, procentul este de doar 64%.

Sondajul telefonic a fost realizat pe un esantion de 1.546 de adulti, in aprilie 2010. Marja de eroare este de +/- 3%.

Principalele rezultate ale sondajului:

  • 71% cred in vindecarea cancerului
  • 81% cred in posibilitatea dialogului oameni-computere
  • 53% spun ca oamenii normali vor putea calatori in spatiu
  • 66% afirma ca Pamantul se va incalzi in perioada urmatoare. Exista insa diferente majore legate de optiunile politice: doar 48% dintre republicani cred in incalzirea globala, fata de 83% dintre democrati
  • 89% cred ca o femeie va ajunge presedintele SUA pana in 2050
  • 41% spun ca Iisus Cristos va reveni pe Pamant in urmatorii 40 de ani, in timp ce 46% nu sunt de acord cu aceasta afirmatie
  • 61% declara ca aproape nicio persoana nu va mai trimite scrisori pana la acest orizont de timp