Azzam Americanul, un purtator de cuvant al al-Qaeda, afirma ca reteaua terorista este dispusa sa faca pace cu Statele Unite ale Americii, in anumite conditii, principala cerinta fiind legate de retragerea tuturor soldatilor americani din tarile musulmane, relateaza AFP.

Intr-un mesaj video difuzat duminica si intitulat "Cereri legitime", Adam Gadahn, alias Azzam Americanul, ii cere presedintelui SUA, Barack Obama, sa "retraga fiecare dintre soldatii sai, spionii, consilierii de securitate, intructorii, atasatii, oamenii de afaceri, robotii, dronele si orice alt personal american, nave si avioane din toate tarile musulmane, de la Afghanistan pana in Zanzibar".

El mai cere eliberarea prizonierilor musulmani si incetarea amestecului in afacerile interne ale musulmanilor.

O alta cerinta este legata de stoparea oricarui sprijin "moral si material" acordat de Casa Alba Israelului.

Adam Gadahn este cautat de FBI din 2004, recompensa pentru orice informatii care ar conduce la prinderea sa fiind de un milion de dolari.

Bunicul lui Adam Yehiye Gadhan a fost evreu, iar actualul adept al al-Qaeda, in varsta de 32 de ani, a crescut in comitatul Orange, in California.

Este singurul american inculpat pentru tradare dupa 1945 si este pasibil de pedeapsa cu moartea, daca va fi adus in fata justitiei, potrivit Le Monde.