Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a afirmat ca Europa si Rusia trebuie sa "lucreze impreuna" in ceea ce priveste reglementarea pietelor financiare si reforma guvernantei mondiale, in cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg, relateaza AFP.

"Convingerea mea este ca Europa si Rusia trebuie sa lucreze impreuna, de o maniera strategica, de o maniera foarte apropiata si in deplina incredere", a declarat Sarkozy, intr-o conferinta comuna cu omologul sau rus Dmitri Medvedev.

"Razboiul rece, s-a terminat. Zidul Berlinului, s-a terminat. Rusia este o mare putere, suntem vecini, avem vocatia de a fi prieteni, trebuie sa ne apropiem", a spus el.

Nicolas Sarkozy si-a reafirmat increderea in Dmitri Medvedev. "Vreau sa va spun cata incredere am in cuvantul presedintelui Medvedev, cat am apreciat ca am putut sa lucrez cu el in momentele in care nu am fost de acord imediat", a adaugat liderul francez, evocand criza ruso-georgiana din vara lui 2008.

El a salutat decizia Rusiei de a sustine recentele sanctiuni adoptate de Consiliul de Securitate al ONU impotriva Iranului, subliniind ca "nimic nu ar fi fost posibil daca Dmitri Medvedev nu si-ar fi asumat aceasta alegere".