Unsprezece islamisti au fost ucisi sambata in urma a doua tiruri de rachete trase de o drona americana in zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, o tinta frecventa pentru CIA, au anuntat oficiali ai serviciilor de securitate, citati de Le Monde.

Loviturile au vizat satul Inzarabad, situat la 25 de km de Miranshah, cel mai mare oras din Waziristanul de Nord si unul dintre fiefurile talibanilor aliati cu al-Qaeda.

Nu au fost precizate nationalitatea si rangul combatantilor ucisi, dar o sursa a declarat ca "cea mai mare parte erau straini", lasand astfel sa se inteleaga ca este vorba de membri ai retelei teroriste al-Qaeda.

O serie de salve de rachete, trase de drone americane, au ucis alti 14 combatanti islamisti in data de 11 iunie, in aceeasi regiune, la est de Miranshah.

Peste 900 de persoane au fost ucise in Pakistan in atacuri similare, din august 2008, potrivit estimarilor oficialilor militari pakistanezi.

Astfel de lovituri, care contribuie la cresterea sentimentului anti-american in randul populatiei, sunt denuntate oficial de autoritatile din Islamabad.