Lucratorii unui aeroport din Arkansas (Statele Unite) au descoperit, in timpul unui control asupra unui transport de marfa, un colet ce continea intre 40 si 60 de capete umane, dupa ce au observat ca acesta "nu era etichetat corespunzator", relateaza Daily Telegraph.

Zecile de capete umane au fost gasite saptamana trecuta, impachetate neglijent in pungi de plastic lipite cu banda adeziva, de angajatii companiei Southwest Airlines. Acestia au alertat politia cu privire la macabra descoperire, iar marfa a fost predata autoritatilor.

Potrivit anchetatorilor, marfa nu era sigilata ermetic, iar datele de pe colet nu ofereau suficiente informatii privind continutul incarcaturii.

Investigatiile ulterioare au aratat ca marfa era expediata catre o companie de cercetare medicala din Texas, unde capetele umane urmau sa fie folosite ca material didactic pentru studierea unor proceduri neurochirurgicale.

Un purtator de cuvant din cadrul companiei medicale a explicat ca au fost comandate patru capete umane, plus alte 40 de bucati de cap prevazute cu o ureche, ce "urmau sa fie utilizate in traininguri educationale, efectuate in mod obisnuit" in cadrul centrului de cercetare.