Presedintele Traian Basescu va participa, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de vara - informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat dat publicitatii.

Principalele obiective ale Consiliului European vizeaza adoptarea strategiei UE 2020 pentru ocupare si crestere economica, consolidarea guvernarii economice a Uniunii Europene, adoptarea pozitiei Uniunii pentru summit-ul G-20 de la Toronto (26-27 iunie 2010) si analiza impactului trecerii la o tinta UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera mai mare de 20%.

In cadrul Consiliului European, sefii de stat si de guvern vor trece in revista stadiul discutiilor privind masurile de consolidare a coordonarii politicilor economice, pe baza Comunicarii Comisiei Europene din 12 mai si a activitatii grupului de lucru operativ prezidat de presedintele Herman Van Rompuy.

Alte puncte de pe agenda Consiliului includ decizia de aderare a Estoniei la spatiul euro, demararea de catre Islanda a negocierilor de aderare la UE, pregatirea pozitiei Uniunii Europene pentru participarea la summit-ul ONU privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.