O americana in varsta de 98 de ani, despre care nimeni nu stia ca este milionara, si-a lasat intreaga avere orasului natal, transmite ABCNews. Verna Oller a lasat mostenire 4.5 milioane de dolari, cerand ca ei sa fie dati in totalitate localitatii Long Beach, din statul american Washington. In timpul vietii, femeia fusese cunoscuta ca fiind foarte zgarcita.

Verna OllerFoto: Captura ABC

Vecinii sai au declarat ca femeia era foarte zgarcita: nu s-a dus niciodata la coafor, reefuza sa-si cumpere sireturi noi la pantofi si a returnat o haina cumparata de niste prieteni, pentru ca descoperise una mai ieftina cu doi dolari. Una dintre prietenele sale, Carolyn Glenn, a declarat ca Oller prefera sa mearga sa-si achizitioneze hainele de la magazinele second-hand.

In timpul vietii, Oller a lucrat la un companie unde se ocupa cu felierea pestilor ce erau pregatiti pentrum consum. Ea nu a castigat foarte mult, insa era "un investitor genial".

Guy Glenn, un prieten de-al sau, afirma ca femeia mergea la biblioteca unde citea Barrons sau imprumuta de la cunoscuti Wall Street Journal "deoarece nu vroia sa cheltuie bani" pentru ea. Oller oferea prietenilor sai sfaturi legate de investitii, povestindu-le cum a reusit sa obtina un profit de 50% de pe urma unor actiuni AT&T, chiar atunci cand ele nu valorau foarte mult.

Femeia a reusit astfel sa adune o avere de circa cinci milioane de dolari, care a scazut la 4.5 de milioane din cauza crizei.

Inainte sa moara, ea l-a rugat pe Guy Glenn sa cheltuie toti banii pentru orasul natal. "Principala ei dorinta era sa construiasca o piscina", a spus Glenn, adaugand ca o parte din suma va fi folosita pentru a construi prima piscina acoperita din Long Beach. Restul banilor va fi folosit pentru burse acordate elevilor si profesorilor din oras.

"Cred ca putem invata multe lucruri de la ea", a declarat Andrea Nooman, proprietara unui azil din localitate.

Verna Oller a murit in data de 10 mai. Ea nu a vrut ca apropiatii sa-i organizeze inmormantare si nu a dorit nici macar ca prietenii sa publice un necrolog in ziarul local.