Coreea de Nord a anuntat ca va lansa un raid militar impotriva difuzoarelor ce transmit materiale de propaganda, amplasate de catre Coreea de Sud de-a lungul granitiei dintre cele doua tari, a relatat media de la Phenian, preluata de CNN. Sistemele de amplificare audio au fost instalate dupa scufundarea, la 26 martie, a unui vas de lupta sud-coreean. Autoritatile de la Seul au afirmat ca vaporul a fost lovit de o torpila nord-coreeana.

Fortele armate nord-coreene vor distruge "difuzoarele si toate celelalte mijloacele ale razboiului psihologic in cazul in care grupul de tradatori reia razboiul psihologic impotriva Coreii de Nord, in zonele aflate de-a lungul frontului", a afirmat agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

CNN precizeaza ca sistemele de amplificare audio au fost amplasate recent in zona demilitarizata care separa cele doua tari. Ele au fost instalate dupa scufundarea, la 26 martie, a unui vas de lupta sud-coreean. Autoritatile de la Seul au afirmat ca vaporul a fost lovit de o torpila nord-coreeana.

Statul comunist a parasit negocierile nucleare in aprilie 2009 in semn de protest, dupa ce Natiunile Unite au condamnat testele nucleare si lansarile de rachete efectuate de catre Phenian. Coreea de Nord a acuzat Administratia de la Washington ca ii incalca suveranitatea.

Tensiunile dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud au continuat dupa razboiul din 1950-1953, care s-a terminat fara incheierea unui tratat de pace.