Zenani Mandela, stranepoata in varsta de 13 ani a fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, a murit, noaptea trecuta, intr-un accident de masina, dupa ce asistase la concertul de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal, de pe Stadionul Orlando, informeaza Telegraph.co.uk. Zenani Mandela era cea de-a noua stranepoata a primului presedinte sud-african de culoare si si-a pierdut viata la doar doua zile dupa ce implinise 13 ani.

Zenani MandelaFoto: Reuters

Winnie Madikizela-Mandela, fosta sotie a lui Nelson Mandela, care se afla in aceeasi masina, a ajuns la spital in urma accidentului.

Soferul automobilului a fost arestat si este cercetat pentru omucidere, in conditiile in care nicio alta masina nu a mai fost implicata in accident.

"Soferul masinii in care se afla Zenani se afla in stare de ebrietate. El va fi acuzat omucidere si condus sub influenta bauturilor alcoolice. Nu a patit nimic si va aparea in fata judecatorilor in cursul zilei de vineri" - a declarat Govindsamy Mariemuthoo, purtator de cuvant al politiei.