Cel putin 40 de persoane au fost ucise si 77 ranite in urma unui atac sinucigas cu bomba care a avut loc in timpul unei petreceri de nunta desfasurate in sudul Afganistanului, scrie Reuters. Fortele NATO au atribuit atentatul talibanilor, potrivit AP.

Un politist din Kandahar a spus ca multi dintre invitatii la nunta aveau legatura cu politia locala si de aceea au fost vizati de talibani.

Invitatii au fost cuprinsi de panica. Fortele internationale ISAF au intervenit pentru a ajuta autoritatile locale sa-i salveze pe raniti.

"Aceasta violenta nemiloasa (...) intr-un moment care ar fi trebuit sa fie marcat de bucurie este o demonstratie a tacticii orbesti si dezgustatoare a talibanilor pentru a intimida afganii", afirma, intr-un comunicat, generalul Nick Parker, comandant adjunct al fortei ISAF. "In orice caz, acest lucru dovedeste ca nu au niciun respect pentru viata umana", adauga generalul, citat de AFP.

"Primele informatii arata ca un kamikaze si-a detonat bomba pe care o avea asupra lui in mijlocul compatriotilor nostri din satul Nagan, in districtul Arghandab" din provincia Kandahar, un bastion al talibanilor, a anuntat si ministerul de Interne, intr-un comunicat.

"Patruzeci dintre compatriotii nostri, printre care si copii, au fost ucisi si peste 70 raniti", a precizat ministerul.