Un purtator de cuvant al armatei SUA a declarat luni ca un soldat american a fost acuzat de uciderea a trei civili afgani, adaugand ca alti patru militari au fost implicati in incidente, acestia nefiind insa pusi sub acuzare, relateaza AFP.

Jeremy Morlock, in varsta de 22 de ani a fost acuzat vineri de crima cu premeditare in trei incidente separate ce au avut loc intre ianuarie si mai 2010 in regiunea Kandahar. Civilii au fost ucisi in zona bazei Ramrod, situata la aproximativ 130 de kilometri vest de orasul Kandahar. Armata americana nu a dezvaluit identitatile victimelor si nici modul in care s-au desfasurat crimele. Conform purtatorului de cuvant Tamara Parker, aceste informatii vor ramane confidentiale pana cand ancheta va stabili gradul de implicare al celorlati patru soldati.

Armata americana doreste sa atraga sprijinul populatiei afgane pentru ofensiva sa impotriva talibanilor, insa sprijinul pentru NATO se clatina ca urmare a mai multor cazuri in care civili si-au pierdut vietile in mijlocul unor operatiuni militare.