Trei membri ai fortelor speciale OMON (unitatea de elita in cadrul Politiei din Moscova) au fost arestati dupa ce au fost descoperiti ca au folosit un card de credit gasit asupra uneia dintre victimele catastrofei aviatice de la Smolensk din 10 aprilie, relateaza Radio Polonia. Cei trei au au efectuat plati in valoare de 1.400 de euro folosind un card ce-i apartinea lui Andrzej Przewoznik, director in cadrul Comitetului polonez pentru memoria nationala.

Potrivit sursei citate, cardul lui Przewoznik a fost folosit in trei randuri: o data in ziua accidentului si de alte doua ori in urmatoarele zile, toate platile fiind efectuate in Smolensk.

Dupa ce au fost alertati cu privire la lipsa banilor, procurorii polonezi au informat autoritatile ruse despre tranzactiile frauduloase.

Purtatorul de cuvant al Guvernului polonez, Pawel Gras, a declarat duminica dimineata ca arestarile s-au facut "cu viteza luminii, multumita cooperarii dintre Agentia poloneza de securitate interna si serviciile speciale ruse", care nu au permis ca raufacatorii sa scape.

Nu este singurul caz de disparitie a unor carduri in randul victimelor tragediei de la Smolensk. Au disparut de asemenea si mai multe carduri apartinand vicepresedintelui partidului Lege si Justitie, Aleksandra Natalli-Swiat, dar acestea nu au fost folosite in nicio tranzactie.