Americanii sunt de parere ca terorismul si datoria federala sunt principalele amenintari la adresa Statelor Unite, potrivit unui sondaj de opinie dat publicitatii de Gallup. Partidul Republican este considerat formatiunea cea mai potrivita pentru a rezolva ambele probleme.

Potrivit rezultatelor anchetei de opinie, patru din zece americani afirma ca terorismul si datoria federala reprezinta fiecare o amenintare "extrem de serioasa", in timp ce costurile asigurarilor medicale au fost plasate pe locul trei. Pe locurile urmatoare in clasamentul amenintarilor, americanii au numit somajul si imigratia ilegala.

Majoritatea respondentilor au afirmat ca primele noua chestiuni din topul de zece sunt "extrem de serioase" sau "foarte serioase". Doar discriminarea impotriva grupurilor minoritare nu este considerata o chestiune "foarte serioasa" de catre majoritatea americanilor.

Respondentii republicani au afirmat ca terorismul, datoria federala precum si forma si puterea guvernului reprezinta principalele amenintari la adresa SUA, in timp ce primele trei ingrijorari pentru democrati sunt costurile ingrijirii medicale, mediul/incalzirea globala si terorismul.

Potrivit raspunsurilor la sondajul Gallup, Partidul Republican este considerat mai potrivit decat cel Democrat pentru a rezolva cele doua mari amenintari - terorismul si datoria federala. Democratii sunt perceputi mai competenti pentru a rezolva problemele de mediu si discriminarea impotriva grupurilor minoritare.

Sondajul de opinie a fost realizat intre 24-25 mai, pe un esantion reprezentativ de 1.029 de americani.