Cancelarul german, Angela Merkel a declarat, joi, ca il va propune pe guvernatorul Saxoniei Inferioare, Christian Wulff, in functia de presedinte al Germaniei. 30 iunie este data limita data Germaniei pentru gasirea unui nou presedinte, al carui rol este in mare masura simbolic, in urma demisiei de luni a lui Horst Koehler, informeaza AFP.

Merkel, sustinuta de oficialii din coalitia de centru-dreapta, a declarat ca s-a ajuns la un consens in ceea ce il priveste pe liderul Saxoniei Inferioare, considerat un bun ajutor pentru Germania, care trece, in prezent, printr-o perioada de turbulente economice. "Ma bucura faptul ca este pregatit sa isi asume responsabilitatea pentru tara noastra in acest moment, in situatia unei crize economice mondiale, intr-o perioada in care se hotaraste viitorul Europei", a declarat cancelarul german.

Coalitia de guvernamant a cancelarului detine majoritatea intr-o adunare special formata din deputati, parlamentari si personalitati ale societatii civile, care va alege noul presedinte. Merkel a trebui sa gaseasca o optiune acceptabila, rapida si decisiva, dupa plecarea brusca a lui Koehler, care a creat o imagine de dezordine, pe fondul criticilor persistente din tara si din strainatate, cu privire la modul in care Germania este guvernata.