Fostul vicepresedinte american Al Gore si sotia sa, Tipper, au anuntat, intr-un e-mail trimis prietenilor familiei, ca vor divorta, dupa o casnicie de 40 de ani, potrivit CNN.

"Va anuntam astazi, dupa o lunga perioada de gandire si de discutii, ca am decis sa ne despartim", se arata in scrisoarea semnata de cei doi, care a ajuns in posesia CNN prin intermediul unui prieten apropiat al familiei.

Al si Tipper precizeaza ca decizia este amiabila. "Cerem sa ni se respecte viata privata, a noastra si a familiei noastre, si nu avem intentia sa facem alte comentarii", scrie cuplul, in e-mailul citat.

Purtatoarea de cuvant al lui Al Gore, Kalee Kreider, a confirmat autenticitatea e-mailului, dar a refuzat si ea sa faca orice alt comentariu.

Cuplul are patru copii si trei nepoti.

Gore, vicepresedinte al Statelor Unite in mandatul lui Bill Clinton, a fost distins in 2007 cu premiul Nobel pentru Pace, in semn de recunoastere fata de lupta sa impotriva schimbarilor climatice. Este autorul cartii "An Inconvenient Truth", care a devenit subiectul unui documentar distins cu premiul Oscar.