O femeie inarmata cu un cutit a injunghiat noua persoane intr-un tren de noapte din nord-estul Chinei, in timp ce acestia dormeau, transmite AFP. Cei noua au primit ingrijiri medicale cand trenul s-a oprit, insa nu se stiu detalii cu privire la starea lor de sanatate.

Incidentul face parte dintr-un lant de atacuri asemanatoare care s-au petrecut in China incepand cu luna martie, in care au fost ucise 17 persoane, 15 dintre acestia fiind elevi.

Femeia, care, potrivit descrierilor, are in jur de 40 de ani, a mers din cuseta in cuseta si a injunghiat pasagerii, pana cand a fost imobilizata de alti calatori.

In aceeasi zi, un paznic de banca a impuscat mortal trei judecatori si a ranit alte trei persoane intr-o sala de judecata, apoi s-a sinucis. Se pare ca acesta s-a enervat pe decizia curtii asupra partajului din cadrul divortului sau.

China a fost marcata de cel putin cinci atacuri asupra unor scoli si gradinite. In luna aprilie, un barbat, care a injunghiat 29 de copii, majoritatea cu varsta de patru ani, si trei adulti la o scoala, a fost condamnat la moarte. Luna trecuta, sapte copii si-au pierdut viata, iar alti 20 au fost raniti, intr-un atac care a avut loc intr-o gradinita din nordul Chinei. Atacatorul apoi s-a sinucis.

Unii experti sustin ca in spatele acestor incidente s-ar afla lipsa preocuparii statului pentru sanatatea mentala a populatiei, marcata de schimbarile sociale rapide survenite in urma deceniilor de crestere economica.