Printesa Diana ar fi fost asasinata din cauza ca planuia sa faca dezvaluiri privind rolul Marii Britanii in traficul international de arme, sustine Michael Mansfield, avocatul lui Mohamed al Fayed (tatal lui Dodi al Fayed, logodnicul printesei), citat de DailyExpress. Potrivit acestuia, printesa ar fi urmat sa dea publicitatii un "jurnal exploziv" pentru a demasca cele mai importante persoane din Marea Britanie, implicate in productia si traficul de mine terestre.

  • "Toata lumea isi aminteste de campania ei impotriva minelor anti-persoana. Toata lumea isi da seama ca implicarea unor britanici in traficul international de arme, in special minele anti-personal, a fost si este corelata cu interese financiare mari. Printesa Diana parea sa planuiasca mai multe vizite. Fusese in Angola si urma sa mearga in Cambodgia. In Marea Britanie a fost produs un numar mare de mine anti-personal. Ea afirmase ca avea un jurnal exploziv si urma sa dezvaluie numele celor implicati in piata britanica de armament", a adaugat Michael Mansfield.

Printesa Diana lansase, cu putin timp inaintea mortii sale, un apel la interzicerea minelor anti-personal, propunere care, la acea vreme, a starnit nemultumirea unor ministri. Ea a lansat acest apel in timpul vizitei sale in Angola, unde s-a intalnit cu zeci de mii de victime inocente ale acestor arme, inclusiv copii.

Avocatul Michael Mansfield sustine ca accidentul de masina in care cea supranumita "Printesa inimilor" si-a pierdut viata la Paris, pe 31 august 1997, si campania ei impotriva minelor anti-personal nu au fost "fara legatura". "Un martor apropiat de printesa a declarat ca aceasta detinea un jurnal de dezvaluiri pe aceasta tema si o caseta cu informatii cruciale, care a disparut", mai sustine avocatul lui Mohamed al-Fayed.

Michael Mansfield l-a reprezentat pe Mohamed al-Fayed in cadrul investigatiei privind moartea celebrului cuplu. El spune ca a considerat suspecta moartea printesei imediat dupa ce stirea a fost anuntata de presa din intreaga lume: "Am ramas cu impresia ca nu a fost un accident. E ceva straniu la mijloc".

  • "Diana a atacat intr-adevar familia regala britanica in unele interviuri, insa ceea ce a deranjat cel mai mult a fost faptul ca se implicase extrem de activ in aceasta campanie impotriva minelor", a incheiat avocatul.

Un purtator de cuvant al Printilor William si Harry a declarat ca acestia nu doresc sa faca niciun comentariu pe marginea ultimei speculatii legate de moartea mamei lor.