Cel putin 113 morti, in jur de 50 de persoane date disparute si 100 de mii de oameni evacuati in Guatemala, El Salvador si Honduras - este bilantul primei furtuni tropicale a sezonului, Agatha, care a maturat, zilele acestea, America Centrala, anunta The Guardian. In orasul Guatemala, capitala statului cu acelasi nume, furtuna Agatha a provocat aparitia unui crater cu un diametru de 30 de metri si o adancime de 60. O cladire de 3 etaje s-a prabusit in groapa, dupa ce pamantul s-a surpat din cauza sistemului de canalizare, care a cedat.

Click pe poza pentru galerie foto.

Groapa cu diametrul de 30 de metri a aparut in zona de nord a orasului Guatemala, iar localnicii dau vina pe ploile abundente, dar si pe sistemul foarte slab de canalizare. O persoana si-a pierdut viata, in momentul in care cladirea a fost inghitita de pamant. In anul 2007, trei oameni si-au pierdut viata intr-un incident asemanator - o groapa formata, din cauza inundatiilor si a alunecarilor de teren, in aceeasi zona.

Guatemala este tara cea mai afectata de furtuna Agatha, cu un bilant de 92 de morti. In plus, in jur de 100.000 de persoane au fost evacuate din calea furtunii.