Un nou partid care se autointituleaza drept "Cel mai Bun" a castigat alegerile locale in capitala Islandei, Reykjavik. Printre promisiunile cu care "Cel mai Bun Partid" a castigat alegerile figureaza prosoape gratis la toate piscinele si aducerea unui urs polar la gradina zoologica din oras, relateaza BBC News.

Cel mai bun Partid, fondat de comicul Jon Gnarr, a obtinut 34,7% din voturi, inaintea Partidului Independentilor, care a fost votat de doar 33,6% dintre locuitorii capitalei.

In videoclipul de promovare a partidului, candidatii canta celebra melodie a Tinei Turner "Simply The Best".

Printre candidatii partidului, care a propus si construirea unui Disneyland la aeroport, mai figureaza un fost membru al formatiei de rock alternativ Sugarcubes, o casnica si un arhitect, niciunul dintre ei neavand experienta pe scena politica.

Cel mai bun Partid a fost infiintat in urma cu doar sase luni si va detine, in urma acestei victorii, 6 dintre cele 15 fotolii ale consiliului municipal.

Analistii cred ca aceasta victorie vine pe fondul dezamagirii electoratului fata de clasa politica si de felul in care a fost gestionat colapsul sistemului bancar din 2008.