Dezastrul ecologic provocat de scurgerea de petrol din Golful Mexic a dat nastere unei suite de imagini care cu greu vor putea fi uitate: pete imense de petrol in ocean, tarmuri innegrite, pasari ucise de poluare. Insa si fetele oamenilor pot sugera, la fel de bine ca aceste imagini, dimensiunea crizei.

Intr-o intalnire a comitetului de criza constituit in acest caz, Charlie Melancon, congresman care reprezinta zona de coasta afectata direct de scurgerea de petrol, a izbucnit in lacrimi in timpul discursului sau, relateaza ThePoliticalCarnival: "As dori sa le reamintesc colegilor mei... ca etapa de refacere a zonei este la fel de importanta ca si etapa primelor reactii la catastrofa. Tot ceea ce eu stiu si iubesc e acum in pericol".

Cu buzele tremurandu-i in timp ce vorbea despre catastrofa ecologica, Charlie Melancon a incercat sa isi pastreze calmul, insa nu si-a mai putut duce pana la capat discursul, dupa ce i-au dat lacrimile.

Pe 20 aprilie, platforma petroliera "Deepwater Horizon" din Golful Mexicului, detinuta de compania British Petroleum, a explodat in lungul coastei statului Louisiana si a ucis 11 muncitori. Doua zile mai tarziu, s-a scufundat si apoi a fost descoperita o fisura in putul de extractie, provocand ceea ce ar putea deveni cea mai mare scurgere de petrol din istorie.

Aflat in vizita in Louisiana, la cateva zile dupa catastrofa, presedintele Barack Obama a afirmat ca incidentul s-ar putea transforma intr-un dezastru ecologic fara precendet si ca BP trebuie sa dea socoteala pentru contaminare.