Mii de oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele in Guatemala si Ecuador, din cauza a doua eruptii vulcanice, anunta BBC. In Guatemala, vulcanul Pacaya a inceput sa erupa inca de joi, ucigand doi oameni si ranind alti 50. Eruptia vulcanului Tungurahua din Ecuador a provocat evacuarea a 7 sate, dar si inchiderea scolilor si a aeroportului din Guayaquil, cel mai mare oras al tarii.

In Guatemala, cel putin 1.700 de oameni au fugit din calea eruptiei, produsa la 30 de kilometri sud de capitala tarii. Doi oameni au murit si 3 copii au fost dati disparuti. Cele doua victime sunt un barbat surprins de eruptie pe acoperisul unei cladiri si un reporter tv. Presedintele Alvaro Colom a decretat stare de urgenta in regiunea Escuintla.

Eruptia vulcanului Pacaya din Guatemala:

Cenusa vulcanica a acoperit o parte din orasul Guatemala si a fortat inchiderea celui mai important aeroport din tara, iar seismologii avertizeaza ca eruptia vulcanului Pacaya s-ar putea repeta, in urmatoarele zile.

Si in Ecuador, eruptia vulcanului Tungurahua (la 150 de kilometri de capitala Quito) a provocat evacuarea a cateva mii de persoane, iar cenusa vulcanica a ajuns pana in Guayaquil, cel mai populat oras al tarii, fortand si inchiderea principalului aeroport din Ecuador.