Fratele geaman al fostului presedinte polonez Lech Kaczynski, care a murit in accidentul aviatic de la Smolensk din 10 aprilie, a informat-o pe mama sa de decesul fiului sau, dupa o amanare de peste sase saptamani cauzata de starea de sanatate a acesteia, informeaza AFP.

"Jaroslaw Kaczynski si Marta Kaczynska (fiica lui Lech - n.r.) petrec cat mai mult timp posibil cu ea la spital pentru a plange moartea lui Lech si a sotiei sale Maria. Mama presedintelui a intrebat despre circumstantele dezastrului si despre celelalte victime," a declarat Elzbieta Jakubiak, fost consilier al presedintelui.

Fostul premier polonez Jaroslaw Kaczynski, care va candida la alegerile prezidentiale din 20 iunie, declarase ca mama sa, in varsta de 84 de ani, este internata in spital si are o stare de sanatate mentala fragila, confundandu-l cu fratele sau geaman.

Kaczynski este cotat cu sansa a doua pentru a il succeda pe fratele sau. Sondajele de opinie arata ca intre 30 si 36% dintre polonezi l-ar vota ca presedinte, fata de 46-57% cat ar obtine rivalul sau liberal Bronislaw Komorowski, 57 de ani.