Un discurs pe care presedintele Mahmoud Ahmadinejad il tinea, luni, intr-un oras din sudul Iranului a fost intrerupt de someri ce solicitau locuri de munca, transmite CNN. Sute de persoane au strigat "Suntem someri!", in timp ce liderul iranian tinea un discurs in localitatea Khorramshahr.

CNN precizeaza ca presedintele a trebuit sa-si ridice mana de cateva ori, pentru a linisti multimea. Televiziunea de stat din Iran a prezentat imagini cu ofiteri de securitate raspanditi printre participanti.

Ahmadinejad s-a aflat in orasul-port iranian pentru a marca 28 de ani de la eliberarea orasului ocupat de fortele irakiene.

Potrivit informatiilor, rata somajului a ajuns la 11% in Iran, cei mai afectati fiind tinerii. 70% din populatia Iranului are sub 30 de ani.

La inceputul acestei luni, vizita lui Ahmadinejad intr-o universitate din Teheran a fost marcata de proteste. Reprezentanti ai opozitiei au strigat sloganuri anti-guvernamentale in timpul vizitei liderului iranian la Universitatea Shahid Beheshti.

Anul trecut, alegerile prezidentiale au fost urmate de confruntari violente intre fortele de ordine si sustinatori ai principalilor contracandidati ai lui Ahmadinejad, Mir Hossein Moussavi si Mehdi Karrubi. Cei doi lideri ai opozitiei au acuzat guvernul ca a fraudat alegerile. Ahmadinejad a obtinut un nou mandat de presedinte.