Ducesa de York a fost inregistrata de reporterii unui tabloid britanic in timp ce solicita mita pentru a facilita accesul unui fals om de afaceri la fostul sau sot, printul Andrew, transmite FoxNews. Sarah Ferguson a cerut unui ziarist sub acoperire de la tabloidul "News of the World" 40.000 de dolari cash, promitandu-i acestuia ca-l va prezenta printului. De asemenea, ducesa a solicitat "omului de afaceri" indian 500.000 de lire sterline depuse direct in contul sau bancar.

In plus, Ferguson (50 de ani) a insistat sa primeasca un comision de 1% din toate afacerile care ar fi rezultat ca urmare a intermedierilor realizate de ea.

Ducesa de York a fost inregistrata in timp ce-i spunea ziaristului ca ar fi discutat "termenii afacerii" cu fostul sau sot, declarand "Andrew mi-a marturisit: spune-i 500.000 de lire sterline". Ea a sugerat, de asemenea, ca Printul Andrew, care lucreaza gratis ca reprezentant special pentru agentia guvernamantala U.K. Trade & Investment, ar putea sa fie partener al oamenilor de afaceri": "aveti grija de mine si el va avea grija de voi… va veti primi partea inzecit. Pot sa va deschid ce usa vreti".

Potrivit tabloidului britanic, ziaristul sub acoperire s-a intalnit cu ducesa de York de doua ori: la New York, pe 13 mai, si la Londra, saptamana trecuta. Sarah Ferguson ar fi trimis reprezentanti cu un "acord de confidentialitate" inainte de intalnirea de la Londra, insa "omul de afaceri" a refuzat sa semneze documentul. Ferguson a decis sa se intalneasca oricum cu el.

Tabloidul scrie ca nu exista niciun fel de dovezi ca printul Andrew ar fi stiut de intalnirile ducesei de York.

Sarah Ferguson s-a declarat "devastata" de materialul prezentat de "News of the World", cerandu-si scuze pentru "grava eroare de judecata". Palatul Buckingham a refuzat sa comenteze pe marginea incidentului.

Ducesa de York si printul Andrew au divortat in 1996. Ei au impreuna doi copii.