Un barbat indian si-a pierdut 16 membri ai familiei in accidentul care a avut loc sambata pe aeroportul din Mangalore, sudul Indiei, in care au murit 159 de pasageri dintre cei 166 aflati la bord, informeaza AFP. Familia calatorea in India pentru a participa la inmormantarea unei alte rude.

Samir Sheikh si-a pierdut sotia, doi copii, un unchi si alte 12 rude, cu totii veniti la Mangalore pentru a lua parte la funeraliile bunicii barbatului.

Aeronava Boeing 737-800, apartinand companiei Air India, care calatorea pe ruta Dubai-Mangalore, s-a prabusit sambata, in jurul orei 06.00 ora locala, pe pista de aterizare, deplasandu-se violent pana intr-o zona impadurita de langa, apoi a explodat. Opt persoane au reusit sa supravietuiasca, insa un oficial al politiei a declarat ca unul dintre acestia, un copil de sapte ani, a murit la spital in Mangalore.

La bord se aflau 160 de pasageri si 6 membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor erau muncitori care se intorceau de la lucru din Dubai. Toate cele 158 de trupuri neinsufletite au fost recuperate.

Presa din Emiratele Arabe Unite anunta sambata ca autoritatile au recuperat cutia neagra a aeronavei. Pe de alta parte, anchetatorii au declarat duminica pentru Reuters ca sunt in cautarea acestia la locul accidentului.

"Observatiile preliminare arata ca aeronava a aterizat si nu a reusit sa se incadreze in spatiul pistei," a declarat ministrul indian al aviatiei civile Praful Patel. Acesta a descris pilotul ca fiind foarte experimentat, avand 10.000 de ore de zbor la activ.

"Toti parametri functiilor aeronavei si ai pistei par a fi foarte normali, astfel ca ar fi trebuit sa fie o aterizare normala. Dar nu vreau sa speculez pe cauza accidentului," a spus acesta, citat de Reuters.

Compania aeriana a raportat pierderi de 875 milioane de dolari in anul fiscal care s-a incheiat in martie 2009.

Potrivit Reuters, accidentul ridica intrebari serioase legate de masurile de siguranta ale infrastructurii Indiei.