In Romania mii de angajati din sistemul de stat au iesit in strada protestand impotriva scaderii pensiilor si salariilor. S-a estimat ca peste 30.000 oameni s-au adunat la protestul impotriva reducerii salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% anuntat de guvernaul roman ca masura pentru reducerea deficitului bugetar, anunta BBC.

Mii de angajati publici romani au luat cu asalt strazile Bucurestiului pentru a protesta impotriva micsorarilor de salarii planificate in vederea sustinerii economiei subrede a tarii. Romania trebuie sa micsoreze din cheltuielile publice pentru a primi cele 8 miliarde de euro ramase din pachetul de ajutor de 20 de miliarde de euro, convenit anul trecut. Sindicatele sustin insa ca oamenii de rand duc greul pentru conducerea economica deficitara a politicienilor romani. Romania isi propune sa scada deficitul fiscal de la 7,2 procente anul trecut pana la 6,8 procente in 2011, informeaza Euronews.

Zeci de mii de demonstranti s-au adunat miercuri in Bucuresti pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate ale guvernului. Conform diferitelor rapoarte multimea a adunat intre 20.000 si 50.000 de oameni. Guvernul a propus reducerea salariilor de 25% si a pensiilor cu 15%, in scopul de a reduce deficitul bugetar al tarii. Economia din Romania diminuat cu mai mult de 7% fata de anul trecut. Protestul este raportat ca cel mai mare dupa Revolutia romana, scrie Novinite.