Vicepremierul britanic Nick Clegg a declarat miercuri ca noul guvern vrea sa desfiinteze Camera Lorzilor astfel incat membrii ambelor camere din Parlamentul britanic sa fie alesi prin vot, informeaza CNN.

Lorzii au beneficiat de principiul ereditatii in cadrul Camerei din secolul 15 pana in timpul mandatului lui Tony Blair. Aceasta reforma dezvaluita de Clegg face parte din noua politica britanica bazata pe principiul “sa dam puterea inapoi in mainile oamenilor”.

De asemenea, guvernul doreste schimbarea sistemului de vot. In acest moment membrii Parlamentului sunt alesi printr-un sistem in care castiga cel care are cel mai mare numar de voturi fara a avea neaparat si majoritatea.

Clegg a lasat de inteles ca doreste si renuntarea la o serie de masuri anterioare referitoare la schimbarea cartilor de identitate, trecerea la o noua generatie de pasapoarte biometrice, folosirea adecvata a camerelor de supaveghere si a bazei ADN.

Acesta declaratie se bazeaza pe principiul noii guvernari de a scapa de “acele legi care nu sunt necesare” deoarece “faptul ca libertatea oamenilor a fost ingradita nu a dus la cresterea sigurantei cetateanului pe strada”.